Imam Bayildi

de Mitinita in Mancaruri de legume, 6 Mar 2011 | 9829 vizualizari

 

Daca tot am vorbit de turci,mi-am adus aminte de reteta asta care isi asteapta randul la postat de asta vara...
Sunt multe legende pe seama acestui foarte delicios fel de mancare,eu o stiu pe cea care zice ca un imam a mancat si i-a placut atat de mult incat a lesinat. Dupa cum v-am spus,sunt si alte versiuni,dar cum saraca mea reteta se asteapta postata inca de asta vara,nu cred ca mai caut si restul legendelor...
Recomand cu mult drag acest dish turcesc,la fel ca tot ce am incercat super bun!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 1-2 cepe mari (noua ne place cu mai multa)
  • 250 gr rosii de gradina coapte
  • 5 catei de usturoi
  • parca am pus si eu ardei verde
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Imam Bayildi:

 

Se taie vinetele in doua .

Se scobeste miezul cu o lingura,avand grija sa nu perforati partea de jos.

Bucatile se sareaza si se lasa la scurs cam 30 de minute.

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.

Se adauga bucatile de vinete,iar cand incep sa se rumeneasca se adauga si usturoiul.

Se pun in tigaie si rosiile taiate in bucati mari.

Se pune umplutura in vinete si se dau la cuptor.

Se presara cu patrunjel verde.

Eu n-am acoperit nici tava,n-am pus nici apa. Nu stiu cum se face traditional,dar si asa cum le-am facut eu au iesit super delicioase. Acum astept sa vina iar vara

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Imam Bayildi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

asubana 1

20.03.2011, 18:20

ce faine arata am sa incerc si eu

MVMih 1

15.05.2011, 22:45

Vis reteta...cu iz de "dat din buric" cu tot cu turban

adry88 1

26.05.2011, 18:03

arata bn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zacusca